Comfortzorg

Studio Impact ontwikkelde een gebruiksvriendelijke en
overzichtelijke website passend bij de identiteit van
Comfortzorg, dé organisatie voor maatwerk in zorg- en
dienstverlening aan huis en op vakantie.


Comfortzorg is aanbieder van verzorging, verpleging en begeleiding, zowel thuis als op het vakantieadres. Comfortzorg biedt thuiszorg voor iedere inwoner van Friesland, en zorg op vakantie in heel Nederland.

Daarnaast biedt Comfortzorg aanvullende diensten zoals dagbesteding voor jonge mensen met dementie en gespecialiseerde oppas. Comfortzorg kent verschillende doelgroepen die bereikt moeten worden: particuliere klanten en mantelzorgers, maar ook gemeentes en zorgverleners.

Uitgangspunten

Bij de ontwikkeling van de nieuwe website waren de uitgangspunten:

  • Verschillende diensten en verschillende doelgroepen betekent veel informatie, wat gestructureerd en overzichtelijk op de website gepresenteerd moet worden.
  • De website moet rekening houden met ouderen en mensen met een beperking.
  • Comfortzorg staat voor maatwerk en flexibiliteit; persoonlijke aanpak, goede bereikbaarheid en aandacht voor speciale wensen.
  • De huisstijl bevat verschillende logo’s voor verschillende diensten, met elk hun eigen kleur.
  • De wens van Comfortzorg bij de start van het project was “We willen een knusse website”.

Aanpak

Aan ons de uitdaging om een knusse, kleurrijke website te ontwikkelen, zonder dat het druk en onoverzichtelijk wordt. Daarom hebben we eerst de structuur uitgewerkt in een conceptueel ontwerp. Hierin hebben we alle informatie gegroepeerd en geherstructureerd naar een logische indeling.

In het grafisch ontwerp hebben we door middel van witruimte, typografie en consistent kleurgebruik de rust weten te bewaren en tegelijkertijd een kleurrijk en vrolijk resultaat neergezet.

Resultaat

Het resultaat is een knusse én overzichtelijke website. Het ontwerp past goed bij de branche, maar is niet kil en steriel.

Om bezoekers de weg te wijzen bevat de website op elke pagina verschillende links naar belangrijke informatie of contact-mogelijkheden. Elke pagina heeft links naar relevante formulieren voor informatie of contact, maar ook links naar pagina’s gericht op professionals.

De website is responsive gebouwd voor mobiele telefoons en tablets. Tot slot biedt de website de mogelijkheid tekst te vergroten, om de leesbaarheid te verbeteren.

URL: https://www.comfortzorg.nl
Jaar van oplevering: 2017
Bekijk meer projecten

Wil jij ook impact?

Ben jij op zoek naar impact? Heb je een vraag? Bel ons op 050 - 820 09 56
Of vul het formulier in en wij bellen je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.